Grip: hoe gaat mijn organisatie snel én beheersbaar vooruit?

In de Formule 1 gaat het in essentie om snelheid en om grip. Iedere stap in het proces is geoptimaliseerd en topsnelheid kan alleen als je die ook kunt beheersen. Een klapband is dan natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten. Bij u zijn de vraagstukken niet anders. Hoe kan ik onze productiviteit verbeteren? Wat is de beste manier om mijn processen optimaliseren? Hoe ga ik nog sneller vooruit?

Vertel hier waar we u mee kunnen helpen!

De kracht zit bij Shared in de verbetering van binnenuit. Door onze expertkennis en door het meewerken met de teams, ervaren wij direct mogelijke knelpunten. We zien het verbeterpotentieel en realiseren dit direct. Daarnaast werken onze mensen met u mee in de productie en ervaren zij met u de verbetermogelijkheden. Dit is dus maximaal effectief, uniek en innovatief.

“Na evaluatie van een recent verandertraject kwamen we erachter dat we onze productiviteit slechts marginaal hebben kunnen verbeteren. De werkvloer was opgebrand en ondervond weinig voordeel van de doorgevoerde wijzigingen.”

Hoe kan ik de productiviteit binnen mijn bedrijfsprocessen structureel verbeteren?

Het kan een flinke klus zijn om te bepalen wat de zwakke punten van processen zijn. Bijvoorbeeld, hoe vindt u de onderdelen die daadwerkelijk bottlenecks binnen uw bedrijfsvoering vormen? Kent u de details van de werkvloer, die de ‘happy flow’ van uw processen verstoren? Hoe krijgt u vervolgens zicht op de drivers achter de resultaten van uw organisatie? En hoe koppelt u dit daarna aan procesmatige verbeteringen?

Bij Shared herkennen we deze worsteling, die we terugzien bij vele organisaties. Het is dan ook om die reden dat we de AMPLIFY-methode hebben ontwikkeld. De kern van deze methode ligt in het definiëren van een ‘lineaal’ die bestaat uit Kritische Succesfactoren & KPI’s en risico’s & controls die relevant zijn voor uw bedrijfsprocessen en type organisatie. De bestaande werkwijze kan hier vervolgens aan getoetst worden, waaruit het verbeterpotentiëel naar voren komt.

Vervolgens is het mogelijk om onze operationele teams in te schakelen op het gebied van bijvoorbeeld Process Support, automatisering en inwerktrajecten.

Meer weten over de AMPLIFY-methode van Shared ?

Meer weten over de trainingen die wij aanbieden?

Hoe ontvang ik zinnige managementinformatie?

Het is buitengewoon moeilijk om tot een goed managementdashboard te komen. Welke informatie heeft het management nou precies nodig om goed zicht te houden op de kritieke onderdelen van de bedrijfsvoering? Daarbij komt dat niemand de strategie en de kracht van uw organisatie beter kent dan uzelf. En juist door processen te ontsluiten van de mogelijkheden, ze slimmer aan te sturen en ze beter te meten, genereert u de versnelling van de vooruitgang.

Vanuit een brede technologische basis weet Shared data in alle vormen te ontsluiten óf op te bouwen. Gecombineerd met de AMPLIFY-methode wordt snel duidelijk welke informatie daadwerkelijk nodig is om goed te kunnen sturen. Dit doen we vanuit een ruime theoretische basis en vele vlieguren op het gebied van bestuurlijke informatieverzorging. Hierbij gebruiken we referentiemodellen die uw organisatie typeren en kunnen duiden welke informatiecomponenten nodig zijn voor het beheersen van uw organisatie.

Zo krijgt u niet enkel visualisaties van uw bedrijfsvoering te zien, maar informatie die daadwerkelijk nodig is om strategisch en operationeel te kunnen bijsturen. Daarmee krijg je toegang tot informatie die je van een gemiddelde BI-consultant niet kunt verwachten.

“Wij merken dat we KPI’s hanteren niet goed aansluiten op de praktijk. Dit komt omdat we geen juiste en betrouwbare stuurinformatie los kunnen krijgen vanuit de organisatie.”

Meer weten over onze technologieën om tot een goed managementdashboard te komen?

Meer weten over de AMPLIFY-methode van Shared?