Customer case: Beers Elektrotechniek & Service.

Voor Beers Elektrotechniek & Service, een installatiebedrijf en S&O-partner uit Berkel en Rodenrijs, heeft Shared een robot ontwikkeld die nieuwe opdrachten van hoofdaannemers oppakt en verwerkt.

Deze opdrachten worden via e-mails met bijgevoegde opdrachtbonnen en web portalen ter beschikking gesteld, wat betekent dat gedurende de werkdag deze bronnen met regelmaat dienen te worden geraadpleegd, om vervolgens de opdrachten te verwerken. Een belangrijke maar ook repetitieve en tijdrovende klus, terwijl men liever focust op klantcontact en service.

Bij introductie van Shared Robotics was Shirley van Beers (directrice) direct enthousiast. Al geruime tijd probeerde ze geautomatiseerde verwerking van de opdrachtbonnen te realiseren door samen te werken met opdrachtgevers en een integratiespecialist. In de praktijk bleek dit zeer lastig gezien de plaats in de keten, de vele opdrachtgevers maar ook zeker looptijd en de kosten van integratie. Shared Robotics bleek de ideale match en kon dan ook binnen 7 weken een volledige oplossing leveren voor een fractie van de kosten van traditionele automatisering.

De ontwikkelde robot (op de werkvloer Robbie genoemd) is in staat om uit opdrachtdocumenten alle relevante informatie te ontsluiten door gebruik te maken van de Text Mining en Validation modules. Hierdoor was het o.a. mogelijk om uit vrij tekst het gewenste tijdvak te verkrijgen waarin de werkzaamheden uitgevoerd moesten worden.

De verwerking van de opdrachten vindt vervolgens plaats in Syntess Atrium, een ERP-pakket voor de aannemerij die geen integratie (API) biedt met andere softwarepakketten. Shared Robotics maakte het met een eigen ontwikkelde User Interface Automation module mogelijk om het ERP-pakket geautomatiseerd te bedienen, waardoor het inboeken van de opdrachten (ca. 30 handelingen) binnen 6 seconden zijn uitgevoerd.

Met deze oplossing laat Shared zien dat Shared Robotics RPA betaalbaar maakt voor het MKB.