Training

De verschuiving van kantoorwerk naar thuiswerk heeft traditionele trainingen en ook inwerktrajecten compleet op z’n kop gezet. Het heeft ook de overgang versneld van in-persoon trainingen naar andere vormen van leren. Tegelijk is het belang van het aanbieden van trainingen voor het aanleren van basis professionele vaardigheden en specifieke doelgroep-gerichte vaardigheden nooit groter geweest. Een uitdagende situatie. Welke rol kan Shared hierin spelen?

 

Ga met ons in gesprek!

Wat houdt het trainingsaanbod van Shared in?

  Het belang van opleiden van medewerkers is evident. Daarom heeft Shared een eigen Academy opgezet met een snel groeiend aanbod aan trainingen, zowel voor u als voor onze eigen mensen. Dit is grotendeels gebaseerd op blended leren: dat wil zeggen een combinatie van leren op basis van online materiaal via pc of app, en leren door periodieke persoonlijke begeleiding van de trainer. Een moderne, krachtige en tegelijk kosteneffectieve aanpak.

   Shared biedt: vaardigheidstrainingen

   • Hard skills, bijvoorbeeld programmeervaardigheden op verschillende niveaus, Business Intelligence en Databases, Big data
   • Proces analyse skills, waaronder de unieke AMPLIFY-methode, de kern van onze procesverbeteringsaanpak.
   • Consulting skills trainingen, denk aan communicatie (luisteren, schrijven en presenteren), samenwerken en project management.

    Shared biedt: leertrajecten op maat

   • Inwerktrajecten. Complete inwerktrajecten staan tegenwoordig vaak onder druk door gebrek aan mankracht en thuiswerken. Zo is het vaak niet mogelijk om langdurig intensief mee te lopen met een senior medewerker. Voor een corporate opdrachtgever hebben wij het inwerktraject voor werkvoorbereider opnieuw vormgegeven, zodat het grotendeels op afstand kan worden doorlopen. In eerste instantie bedoeld om nieuwe medewerkers van Shared bij deze opdrachtgever een goede start te bieden. Inmiddels wordt dit traject nu breed ingezet voor álle nieuwe werkvoorbereiders.
   • Ontwikkeling van e-learnings. Veel opdrachtgevers zijn actief bezig om hun trainingsprogramma relevant en up-to-date te houden. Shared helpt daarbij door het herschrijven en transformeren van bestaand materiaal naar moderne e-learningplatformen. Uiteraard komt onze eigen ervaring met de Shared Academy daarbij goed van pas.

    Voordelen van onze aanpak 

     Verstand van zaken

     Hoe ontwikkel je succesvol cursusmateriaal met een duur van meerdere weken voor een opdrachtgever? Wij doen dit vanuit onze centrale aanpak: meewerken, stroomlijnen en verbeteren. Door langdurig mee te werken, leren onze jonge professionals procedures, randvoorwaarden en domeinkennis ten diepste kennen. Tegelijk zijn dit professionals die nog niet zo lang uit de collegebanken zijn, en weten wat moderne vormen van kennisoverdracht zijn. Kortom, zij weten wat werkt. Het cursusmateriaal wordt vervolgens geoptimaliseerd via een structuur van intensieve feedback. Dit allemaal om uiteindelijk u als opdrachtgever flink te verrassen.

     Ervaring

     Veel van onze trainingen en cursusmateriaal volgen de principes van blended leren. Blended leren heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele trainingsvormen. Allereerst is uit meerdere onderzoeken gebleken dat deze methode de kwaliteit van leren in een organisatie versterkt. Het is daarnaast een vorm die meer flexibel is, en die het mogelijk maakt om cursussen vaker aan te bieden. Verder is het handig en prettig voor cursisten om de basiskennis eigen te maken op zelfgekozen tijden en in eigen tempo. Momenten om samen te komen (online of in persoon) kunnen dan gebruikt voor rollenspellen, interactie, feedback en sociale stimulans. Tenslotte zorgt deze methode er voor dat uw mensen meer kunnen leren voor hetzelfde geld.

     Constante verbetering

     Onze trainingen worden ontwikkeld door mensen met verstand van zaken. Dit zijn bijvoorbeeld professionals die jarenlang de thematiek in MKB en corporate omgevingen toepassen. Dat mag u natuurlijk verwachten. Maar onze trainingen worden ook gegeven door deze zelfde mensen. Kortom, voor de praktijk, vanuit de praktijk. Voor onze eigen professionals, en voor uw professionals.

     Geïnteresseerd?

     Neem contact op met Rob!

      Rob Langenberg

      Rob Langenberg

      Senior Partner & RA