Process Consultancy

Bij Shared geloven we in samenwerken om processen te verbeteren. We zien dat het in grote organisaties vaak lastig is om blijvende verandering te borgen. Vooral op het gebied van uitdagingen zoals compliance, productiesnelheid en administratie. Onbeantwoorde uitdagingen leiden tot frustraties, die in iedere laag van de organisatie doorwerken.

Hoe pakken we dat aan?

Tijdens onze Process Consultancy trajecten werken onze teams mee op de werkplek. Zo brengen we, met onze AMPLIFY-methode, alle relevante processen en het verbeterpotentieel in kaart. Uiteindelijk biedt dit ons de informatie die we nodig hebben om duurzame oplossingen te ontwerpen en te implementeren. Deze sluiten ook nog eens naadloos aan bij jouw uitdaging. Kortom, wij geloven in verbetering van binnenuit.

Wat houdt de AMPLIFY-methode van Shared in? 

AMPLIFY staat voor Analysis Methodology for Process, Logic, Innovation, Focus and Yield. Kort gezegd betekent dit vooral dat we de processen in jouw organisatie willen versterken. Dit doen we door allereerst de kritische processen te duiden op basis van de organisatiedoelen en nodige beheersbaarheid. Hierbij gebruiken we wetenschappelijk onderbouwde typologiemodellen. Het typeren van organisaties helpt ons om de randvoorwaarden te bepalen waaraan de kernprocessen idealiter (soll) voldoen. Wanneer we dit vervolgens vergelijken met de praktijk (ist), komt het verbeterpotentieel naar boven.

Vanuit dit verbeterpotentieel doen we concrete voorstellen voor verandering. 

Voorbeelden van onze oplossingen zijn:

01
Apps

Een app die het verwerken van formulieren versimpelt, om de doorlooptijden van administratieve processen te versnellen.

02
Standaardisering

Het standaardiseren van processen over verschillende afdelingen. Hierdoor is het makkelijker om in te vallen bij een andere afdeling en wordt het risico op productieverlies verminderd.

03
Dashboarding

Een dashboard dat je snel informatie geeft over de mate waarin medewerkers KPI’s missen, zodat er gelijk een Gap Analysis gedaan kan worden om achter de oorzaak van het probleem te komen.

Waarom Process Consultancy van Shared?

Onze bottom-up aanpak zorgt ervoor dat we de echte problemen zien en oplossen. De jonge en ambitieuze teams van Shared helpen jouw organisatie met hun kritische blik. Door mee te werken ervaren ze de knelpunten op de werkplek zelf. De combinatie van deze ervaring en onze systematische AMPLIFY-methode zorgt ervoor dat we het hele plaatje zien. En zo dragen we ons motto uit: “meewerken, stroomlijnen en samen verbeteren”.

Hoe ziet een Process Consultancytraject bij Shared eruit?

Elke stap voeren we systematisch, logisch en transparant uit. Zo borgen we de effectiviteit van de resultaten.

01
Stap 1

We beginnen met een uitgebreide intake, waarbij we de wensen en behoeften van de organisatie concreet en meetbaar formuleren. Deze intake vormt het startschot voor onze analysefase. Vervolgens brengen we de relevante processen, stromen en verhoudingen stapsgewijs in kaart.

02
Stap 2

In de volgende stap werken we, op basis van deze informatie, een Control Matrix uit. Hiermee concretiseren we de gewenste situatie. Dit doen we aan de hand van key performance indicators, risico’s en beheersmaatregelen. Daarnaast levert dit randvoorwaarden en doelen op voor de gewenste uitvoering van processen.

03
Stap 3

Nu we weten wat onze doelen zijn, schrijven we een innovatievoorstel. Dit houdt in dat we heldere adviezen geven over hoe de organisatie de gewenste situatie kan bereiken. Hierin kenmerken we onszelf met name door het ontwikkelen van op maat gemaakte technologische oplossingen. Dit doen we veelal in het Microsoft Power Platform, wat naadloos past binnen een moderne IT- en automatiseringsstrategie.

04
Stap 4

Uiteindelijk ondersteunen we bij het implementeren van deze innovaties. Onze medewerkers kennen de werkpraktijk al. Hun kennis over en de band met de organisatie zorgt voor draagkracht tijdens de implementatie. Samen zorgen we voor de optimalisering van het proces.

Past dit bij jouw bedrijf? Neem contact op met Rob

Rob Langenberg

rob@shared.nl +31614954912

Terugbelverzoek voor Gerrit Jan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Je naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Shared BV

Vasteland 12G
3011 BL Rotterdam

+085 833 0011 info@shared.nl
Sluiten