Volgende technologie >

Data & Intelligence

Datagedreven werken is niet zomaar een slogan, maar een noodzaak om relevant te blijven binnen het werkveld. Het gaat om het creëren van nieuwe en onderbouwde inzichten in de praktijk of het aan kunnen bieden van diensten die nóg beter aansluiten op klanten. Hoe zet je de praktijk om naar informatie? Welke innovaties zijn er mogelijk met Data Science en AI? En hoe maak je data tot een integraal onderdeel van de organisatie?

Ga met ons in gesprek

Wat zijn de mogelijkheden van BI & Data Science?

Business Intelligence

Business Intelligence (BI) is het vertalen van bedrijfsdata naar informatie en inzichten die inzicht geven in het behalen van organisatiedoelen. Vaak gaat het om datavisualisatie van gegevens die zich binnen het ERP-pakket, CRM-systeem of andere gecentraliseerde bedrijfssystemen bevinden. De kunst is voornamelijk om de informatiebehoefte vanuit de organisatie inzichtelijk te krijgen. Deze vertalen we vervolgens naar zinvolle inzichten. Dit vergt de nodige technische kennis, maar ook de vaardigheid om deze behoefte naar boven te krijgen. Bovendien moet er kritisch gekeken worden of deze behoefte in lijn is met de doelen.

Data Science

Data Science gaat nog een stap verder. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om op basis van data modellen te ontwikkelen die patronen in de data kunnen herkennen. Dit wordt vaak gedaan met behulp van Machine Learning. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld voorspellingen doen over de toekomst, op basis van data uit het verleden. Andere mogelijkheden zijn het herkennen en classificeren van afbeeldingen en andere ongestructureerde gegevens. Ook het clusteren van klantkenmerken naar klantpersona’s of het voorspellen van incidenten zijn veel geziene toepassingen.

Voordat we BI of Data Science kunnen toepassen, dient de data bruikbaar te zijn. Het is belangrijk dat er voldoende data wordt opgebouwd en dat er relaties beschikbaar zijn tussen de verschillende databronnen. Daarnaast moet de data volledig en consistent zijn. In sommige gevallen zijn er data engineers nodig om zogenaamde data pipelines te bouwen. Zij kunnen data extern ophalen, of data uit ongestructureerde bronnen halen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er veel verschillende databronnen zijn. Zij zorgen ervoor dat de data wordt onttrokken, verzameld en beschikbaar gesteld ten behoeve van rapportages en systemen.

Waarom BI & Data Science van Shared?

Brede technische expertise

Doordat Shared zich niet enkel toelegt op bijvoorbeeld Business Intelligence, heeft het kennis in huis van een hele brede set aan technologieën. Dat betekent veel kennis van operationele systemen, opslagtechnieken, verschillende IT-architecturen en verwerkingstechnologieën. Zo kunnen we elk probleem aan.

Aanjagen van innovatie

Bij Shared is het hoofddoel het aanjagen van innovatie. Elke medewerker van Shared is gedreven om te Sterke innovatiekracht komen tot innovaties die de bedrijfsvoering versteld doen staan. We doen dit met velen tegelijk en vaak binnen specifieke sectoren. Daarnaast delen we onze expertise onderling en zo komen we sneller tot betere toepassingen. Op deze manier halen we het maximale uit systemen, data en de beschikbare technologie.

Gecertificeerd in de Microsoft stack

Shared heeft zich onder andere door middel van certificering gespecialiseerd in Microsoft Azure cloud-services en het Power (BI) Platform. Deze combinatie zorgt er allereerst voor dat organisaties de beschikking krijgen over moderne en schaalbare datamodellen. Deze passen ook nog eens naadloos binnen het IT-landschap. Daarnaast maken deze platformen het ook mogelijk om de data op een natuurlijke manier in de verschillend werkprocessen te gebruiken.

Hoe pakken we dat aan bij Shared?

Shared helpt als partner niet alleen bij het realiseren van de technische oplossing, maar denkt ook mee met de informatiebehoefte. Samen met jou vertalen we de operationele doelen naar de benodigde sturingsinformatie. Dit zie je ook terug binnen onze dienstverlening op het gebied van Operational Excellence en Process Consultancy. Zo ontwikkelen we enkel hetgeen waar écht behoefte aan is.

Als de informatiebehoefte scherp is gedefinieerd, gaan we kijken of de benodigde data toegankelijk en bruikbaar is. Onze data engineers kunnen data pipelines opzetten om data te ontsluiten, de onttrokken gegevens op te schonen en te verrijken. Op die manier is het mogelijk om data automatisch te verversen en bijvoorbeeld live beschikbaar te stellen aan de organisatie. Soms kan het nodig zijn om een data warehouse op te zetten voor efficiënte verwerking. 

Tenslotte biedt onze dienstverlening in combinatie met andere technologieën binnen onze Tech Stack enorme mogelijkheden voor digitale transformatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Power BI voor verdere analyse en visualisatie van de data
  • Power Automate of Azure Cloud Services voor verdere automatisering
  • Power Apps voor business apps die gebruik maken van de data
  • AI (Artificial Intelligence) Builder, Azure Cognitive Services of ML-tools voor AI-toepassingen

Zet nu de volgende stap!

Past dit bij jouw bedrijf? Neem contact op met Gerrit Jan

Gerrit Jan Hagens

gerritjan@shared.nl +31624458411

Terugbelverzoek

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tijd voor een frisse wind

Ga met ons in gesprek

Contact

Je naam
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Shared BV

Vasteland 12G
3011 BL Rotterdam

+085 833 0011 info@shared.nl
Sluiten