Koplopers: hoe blijft mijn organisatie relevant?

U bent zeker niet de enige die zich dit afvraagt. Nieuwe businessmodellen buiten de organisatie schieten als paddenstoelen uit de grond. Vindt u het ook moeilijk om innovatie aan te jagen binnen uw organisatie? Hoe blijven jullie fris, wendbaar en concurrerend? Laat Shared u helpen. Wij zijn een organisatie met veel jong en energiek talent dat staat te springen om het maximale resultaat te behalen binnen de gestelde kaders. Dit allemaal met het doel om uw organisatie een voorsprong te geven op de rest.

 

Vertel hier waar we u mee kunnen helpen

Hoe kan ik innoveren in mijn dienstverlening en processen?

  Innovatie is moeilijk. U weet vast hoe belangrijk het is om mee te gaan in het toepassen van nieuwe digitale technologieën om succesvol te blijven op lange termijn. Misschien heeft uw organisatie al wel eens een poging gedaan: strategieconsultants over de vloer, brede marktanalyses, brainstormsessies. En dan? Kwam er iets bruikbaars uit waarmee u direct aan de slag kon? Kon u de juiste mensen vinden die daadwerkelijk out-of-the-box konden denken en het ook nog eens konden implementeren? 

   “Wij hebben op de werkvloer überhaupt geen tijd om over operationele verbeteringen na te denken, laat staan ze te realiseren.”

   Shared biedt allereerst energieke mensen met frisse ideeën. Wij kennen het domein waarin uw organisatie werkt en hebben bij tal van vergelijkbare organisaties in de keuken gekeken. En nog belangrijker: we zijn gefocust en getraind om deze kennis om te zetten in praktische en technologie-gedreven oplossingen. We kennen de nieuwste en beste platformen, technieken en ontwikkelingen. Kortom, we weten wat wel en niet voor u werkt om uw organisatie koploper te maken.

    Daarnaast ontwikkelen we bij Shared zelf (digitale) producten, waardoor we weten wat er allemaal komt kijken bij innovatie in dienstverlening en processen. Onze methoden zijn dan ook best practices die u zelf niet meer uit hoeft te vinden. Denk aan het gebruik van moderne cloud services (Azure/AWS), product development (Scrum, agile, DevOps, Jira), het low-code Microsoft Power Platform (PowerBI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents) en het beheersbaar houden van oplossingen waar vele gebruikers mee werken.

    Wilt u zien hoe we dat doen?

    Meer weten over onze methoden?

    Meer weten over onze energieke mensen met frisse ideeën?

    Meer weten over onze digitale producten?

    Ik wil datagedreven werken, hoe doe ik dat? 

     U hoort deze term vaak: datagedreven werken. Dit is de toekomst, dit is nodig om relevant te blijven, toch? Van het maken van operationele beslissingen op basis van data tot het inzetten van Artificial Intelligence om razendsnel complexe taken uit te voeren. Het kan allemaal, maar beschikt uw organisatie over de juiste data, de juiste ideeën en de juiste mensen om dit op poten te zetten?

     “Onze informatiemanagers en business analisten (als ze er al zijn) werken reactief, in plaats van proactief. Ze leren vanuit hun rol vaker te denken in risico’s dan in kansen en stimuleren daarmee innovatie niet.”

     Shared kan u hierbij begeleiden. We helpen eerst om een datagedreven mindset te ontwikkelen en de processen en systemen in te richten op het verzamelen van bruikbare data.

     Vervolgens bent u klaar voor de vervolgstappen. Beginnend bij de integratie van verschillende systemen. Vervolgens het verrijken van uw bestaande data met data afkomstig uit andere bronnen, zoals openbare datasets, externe diensten en slimme uitbreidingen op uw bestaande applicaties. Daarna is het tijd voor het ontwikkelen van operationele dashboards, en ten slotte het toepassen van Machine Learning-modellen ter ondersteuning van complexe operationele processen.

     Meer weten over het verrijken van data, het ontwikkelen van dashboards en het toepassen van modellen?

     Meer weten over de begeleiding bij het ontwikkelen van een 'datagedreven mindset'?

     Hoe laat ik mijn systemen aansluiten op de praktijk?

      Het is eerder regel dan uitzondering dat er een gat bestaat tussen IT-systemen en de praktijk. Dat leidt er vaak toe dat de werkvloer zelf alternatieve oplossingen bouwt. Dit levert een aantal problemen op:

      • Het proces staat bol van handmatige fouten, vele hand-overs tussen rollen en systemen en het wordt niet uniform uitgevoerd.
      • Datagedreven werken is niet mogelijk, omdat veel data ongestructureerd en verspreid binnen de organisatie wordt opgeslagen.
      • De werkvloer weet niet hoe ze alternatieve oplossingen bouwt en onderhoudt, die ook nog eens robuust zijn. Daardoor vormen deze oplossingen een risico voor de bedrijfsvoering.

       “We hebben wel eens gehoord van succesvolle Low Code- en RPA-initiatieven bij onze concurrenten, maar krijgen dat zelf gewoon niet van de grond.”

       Shared heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps & tools die snel kunnen worden ontwikkeld en geruisloos kunnen worden geïmplementeerd. Geen grote IT-verandertrajecten, maar direct resultaat binnen de randvoorwaarden die de organisatie stelt. Dit doen we allereerst door ons het proces eigen te maken en erachter te komen wat er echt nodig is. Vervolgens starten we met prototyping, waardoor eindgebruikers op korte termijn profijt hebben van de oplossing. We maken hierbij onder andere gebruik van bestaande Low code- en RPA-platformen of schrijven zelf maatwerk software in de vorm van bijvoorbeeld Office add-ins of web apps. Met deze apps en tools blijft uw organisatie dus relevant.

        Meer weten over het ontwikkelen van apps & tools?

        Meer weten over onze verandertrajecten met direct resultaat?