Transparantie in actie: Het onthullende eerste impactrapport van Shared 

Blog
18 April 2024

Denna Sikkema

We dragen als bedrijf indirect veel bij aan de energietransitie door het detacheren van onze ambitieuze verbeteraars, onder andere bij de netbeheerders die de transitie mogelijk maken. Ook vinden we het belangrijk om wat dichter bij huis te kijken als het om duurzaamheid gaat. Hoe doen we het eigenlijk zelf? We hebben als organisatie de verantwoordelijk om goed om te gaan met mens en natuur. En die verantwoordelijkheid willen we nemen. In een tijd van steeds versnellende klimaatverandering is het, zeker in een land onder de zeespiegel en in de ban van een stikstofcrisis, van belang dat we deze onderwerpen meenemen in onze strategieën en besluitvorming. 

Met hulp van de Milieubarometer tool, aangeboden door Gemeente Rotterdam, hebben we onze uitstoot in kaart gebracht en doelen opgesteld om te verbeteren.  

Duurzaamheidsdoelen 

  • We gaan ons inzetten voor een overstap op echte groene energie bij de beheerder van ons kantoor 
  • De afstand tussen woon- en werkplek gaat zwaarder wegen bij het werven van nieuwe medewerkers. 
  • We streven naar 30% zakelijk verkeer per trein in 2024 en 50% in 2025 
  • We gaan aan de slag met langetermijndoelen voor het verlagen van de uitstoot per FTE, vastgesteld in een impact strategie 

Verder kijken dan het klimaat 

  • We gaan indicatoren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) meenemen in onze impact strategie. Denk aan ziekteverzuim, stageplaatsen, opleiding medewerkers, man-vrouwverhouding, diversiteit, vrijwilligerswerk, etc. 
  • Om ons beleid naar een hoger niveau te tillen zullen we de B Impact Assessment doen. We scoren onszelf dan op de thema’s:  Governance, Workers, Community, Environment, en Customers, met bijbehorende suggesties voor beleid, en kunnen onze score vergelijken met andere organisaties. 

Meer weten?

Lees het volledige rapport via deze link. Dit eerste rapport was voor ons een leerzaam proces met een hoop uitdagingen die we graag met je delen. Wil je aan de slag met een impact strategie, of heb je feedback voor ons? Stuur een berichtje en we gaan graag in gesprek! 

Contact

Je naam
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Shared BV

Vasteland 12G
3011 BL Rotterdam

+085 833 0011 info@shared.nl
Sluiten